Φίλιππος Ζακόπουλος

Φίλιππος Ζακόπουλος

Managing Partner, Found.ation

Ο Φίλιππος Ζακόπουλος κατέχει τον ρόλο του Managing Partner στο Found.ation. Είναι τεχνολόγος και business developer, με ειδίκευση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των οργανισμών. Ταυτόχρονα έχει μεγάλη επιχειρηματική εμπειρία στην δημιουργία και ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων.
Τα τελευταία 6 χρόνια βρίσκεται στο σημείο τομής μεταξύ startups και εταιρειών, βοηθώντας και τις δύο πλευρές να αντιμετωπίσουν της προκλήσεις της εποχής του ψηφιακού μετασχηματισμού, υποστηρίζοντας νέες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, καθώς και εταιρείες όπως η L’Oreal Hellas, η PMI-Papastratos, η Cardlink και η Interamerican να εξελιχθούν.
Επιπλέον, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pixelocracy, μία εταιρείας Software Development και Venture Partner στο Velocity.Partners, το οποίο έχει υπό διαχείριση 24 εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται σε startups πρώιμου σταδίου χρηματοδότησης.
Από το 2014 είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας του TEDxAthens, μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ιδεών και καινοτομίας στην περιοχή των Βαλκανίων.